Wijnhandel en wijnwinkel

De wijnhandel en wijnwinkel in de jaren 2020 is een competitieve business. Vroeger hadden alleen steden hun wijnwinkels (die zich dan van een verzekerde omzet konden voorzien), daarna kwam er in elk dorpje wel een wijnhandelaar.

Maar met de opkomst van de supermarkten, hypermarkten, superettes afhankelijk van grote ketens en dergelijke meer is pas het hek van de dam. Iedereen kan op elke hoek van de straat wijn kopen uit bijna elke wijnstreek denkbaar, aan een prijs die soms te gek is voor woorden.

uw wijnwinkel als paradepaardje - maar is dat ook met uw website, uw online wijnhandel, het geval?

Kwaliteit onderscheidt u van de supermarkt

Is daarmee de klassieke wijnhandel dood? Verre van! Maar de strategie moet omgegooid worden. Als wijnhandel bent u specialist in bepaalde streken en biedt u wijnen aan die kwalitatief tot het topsegment behoren.

Daarbij hanteert u redelijke prijzen zodat u klanten kunt aanspreken die specifiek op zoek zijn naar deze of gene wijn. Of die net iets nieuws willen leren kennen.

Uw website als instrument

Maar hoe vinden die klanten uw website? Via zoekmachines zoals Google natuurlijk! En hoe blijven ze op uw website en beslissen ze ook er te kopen? Doordat u de juiste informatie aanbiedt, dat spreekt voor zich. Want met één klik zijn ze zo weer verdwenen.

Kortom, de juiste teksten aanbieden lokt niet enkel bezoekers, het bindt ze ook aan uw website én het maakt dat ze er kopen. Mijn vlotte wijnpen kan wonderen doen voor u.

Tips specifiek voor de wijnhandel

  • Maak van uw catalogus een hebbeding door er extra informatie aan toe te voegen, zoals over de wijnregio’s waarvan u wijnen aanbiedt of de druiven die in de assemblages van uw wijnen verwerkt zitten.
  • Voeg ook aan uw website pagina’s toe over die wijnstreken en wijndruiven, en leg links naar uw productpagina’s. Dit drijft bezoekers vanaf de zoekmachines naar uw website
  • Maak uw nieuwsbrief via e-mail en sociale media informatief: neem telkens een kort artikel over één wijnstreek of wijndruif op, zodat uw klanten hem bewaren of in elk geval lezen.

Contacteer me gerust met vragen.

PS.Wil u meer bezoekers naar uw site lokken? Lees dan deze gids.