Mencía: verrassend modern uit noordwestelijk Spanje

Mencía is een rode druivenvariëteit die voornamelijk wordt verbouwd in de noordwestelijke regio’s van Spanje, met name in Galicië en Bierzo. De druif staat bekend om zijn diepe kleur, hoge zuurgraad en fruitige aroma’s van bramen, kersen en aardbeien.

Mencía wordt voornamelijk gebruikt om monocepagewijn te produceren, wat betekent dat het als enige druivenras wordt gebruikt om de wijn te maken. De wijn heeft een medium body en een uitgesproken smaakprofiel dat een combinatie is van fruitige en kruidige tonen. Het is een uitstekende keuze bij gegrild vlees, stoofschotels en stevige pastagerechten.

Trendy

De druif heeft een geschiedenis die teruggaat tot de Romeinse tijd, maar werd pas in de jaren 1990 populair bij wijnmakers. De laatste jaren is mencía uitgegroeid tot een van de meest gewilde en trendy druivenrassen in Spanje.

In de regio Galicië wordt Mencía voornamelijk verbouwd in de Ribeira Sacra en Valdeorras subregio’s, waar het wordt gebruikt om aromatische wijnen te produceren met tonen van zwarte bessen en bloemen. In Bierzo wordt Mencía gebruikt om elegante en complexe wijnen te produceren, met tonen van rood fruit, kruiden en mineralen.

Biowijnbouw

Mencía is een druivenras dat bij uitstek geschikt is voor biologische wijnbouw, omdat het van nature resistent is tegen veelvoorkomende wijnbouwproblemen, zoals schimmels en ziekten. Als gevolg hiervan zijn er veel wijnmakers die zich richten op biologische en duurzame wijnbouwpraktijken bij het verbouwen van mencía.

De wijn van mencía is de afgelopen jaren enorm populair geworden bij wijnliefhebbers over de hele wereld. De wijn heeft een uniek en herkenbaar karakter en biedt een uitstekend alternatief voor bekende druivenrassen zoals cabernet sauvignon en merlot.

Prijs-kwaliteit

Als u op zoek bent naar een nieuwe en opwindende rode wijn om te proberen, dan is mencía zeker een druivenvariëteit die u moet ontdekken. Het is een geweldige keuze voor liefhebbers van fruitige en kruidige wijnen en biedt een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Met zijn diepe kleur, uitgesproken smaakprofiel en geschiktheid voor biologische wijnbouw, is mencía een druivenras dat u niet wilt missen.

Dit artikel is een voorbeeld in de categorie ‘medium’lengte. Het is informatief genoeg om ook echte wijnliefhebbers aan te spreken, terwijl het toch beknopt is en je het in enkele minuten kunt lezen. Interesse om dit artikel te kopen voor uw website of catalogus?