Enkele tips om meer bezoekers naar uw website te lokken

Eerst en vooral: als u begrijpt hoe zoekmachines werken, dan scheelt dat heel wat.

Daarna is er de regel van drie. Niet moeilijk. U volgt gewoon drie stapjes na mekaar: inhoud toevoegen, extra pagina’s maken en alles met mekaar verbinden.

Regel 1: inhoud toevoegen: Begin met het belangrijkste: inhoud aan uw website toevoegen. Dit is natuurlijk cruciaal: Google zal u niet vinden als u niet de juiste woorden gebruikt. Het lijkt simpel. Bedrieglijk simpel. Maar vergis u niet: grenache is voor Google een totaal ander woord dan garnacha, en ook shiraz is mijlenver verwijderd van syrah. De oplossing is om productpagina’s toe te voegen waarin deze synoniemen voorkomen. Hulp nodig? Laat het me weten!

Regel 2: extra pagina’s maken als ‘landing page’. Wie zoekt in Google, heeft niet altijd een specifieke wijn in gedachten. Hij of zij is misschien gewoon op zoek naar een lekkere chianti, een goede merlot, een frisse chardonnay of een leuke wijn uit één of andere Spaanse regio. U moet dus ‘landing pages’ toevoegen op uw website voor diverse onderwerpen die te maken hebben met uw specialiteit. Stel, u bent dé wijnverkoper van Zuid-Afrikaanse chardonnay. Dan maakt u best een pagina over Zuid-Afrika én eentje over chardonnay. Vanop die pagina’s legt u dan links naar je productpagina’s, met de wijnen uit je assortiment. Ik help u met het aanbrengen van dit materiaal.

Regel 3: de inhoud op uw website met de andere inhoud verbinden. Dit is de ‘grote truuk’ die u uitvoert om jouw website boven alle andere te laten uitstijgen. U hebt een goed overzicht van de landen en streken waar u actief bent. U hebt bovendien een zicht op de voornaamste druiven die er gebruikt worden. En u kunt voor elk land (of streek) en elke druif een landingspagina maken zodat élk van uw producten gevonden wordt. Dromen? Natuurlijk niet. Met de wijnschrijver wordt dit werkelijk.

PS. Raadpleeg deze uitgebreide gids voor meer tips.