Wie ben ik?

Mijn naam is Peter Doomen en ik ben meer dan vijfentwintig jaar actief in de wereld van de wijn. Ik organiseer en leid proeverijen en uitstappen. Bij de Vlaamse Wijngilde ben ik Nationaal Wijnmeester en maak deel uit van de redactieraad van Ken Wijn-magazine.

Daarnaast schrijf ik boeken en artikels over wijn.

Boeken

Velen die Champagne bezoeken, gebruiken mijn gids ‘Meer dan 200 Champagne-adresjes‘ om de streek te verkennen. Een ander boek (ondertussen uitverkocht) is ‘Bucketlist voor een wijnkenner‘, dat wijnliefhebbers helpt om een echte kenner te worden.

Ook werk ik regelmatig het boek ‘Wijn van Eigen Bodem‘ bij, het meest complete overzicht van wijngaarden in eigen land.

Mijn nieuwste boek is “Champagne en Kaas” dat ik samen met topsommelier Tom Ieven schreef.

Magazines en artikels

Ik schrijf voor diverse magazines, waaronder Doorbraak Magazine en Ken Wijn-magazine.

Maar het belangrijkste is natuurlijk wat ik voor u kan betekenen.